Skip naar content

Beschikbaar budget Erasmus+ Jeugd ronde 2024-3

Ken jij het budget voor subsidieaanvragen binnen het programma Erasmus+ Jeugd van ronde 2024-3 al? Lees snel verder voor de budgetverdeling, criteria en prioriteiten.

Jeugd & jongerenwerk

Het totale beschikbare budget van 2024 voor subsidieaanvragen binnen het programma Erasmus+ Jeugd, inclusief informatie over belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorige jaren, is hier terug te vinden. 

Dit bericht gaat over het beschikbare budget van ronde 2024-3.

Deadlines

De deadlines voor subsidieaanvragen binnen Erasmus+ Jeugd in ronde 3 van 2024 zijn:

  • Mobiliteit (Key Action 1): 1 oktober 2024, 12:00 uur. Voor projecten die tussen 1 januari en 31 mei 2025 van start gaan*.
  • Partnerschappen (Key Action 2): 1 oktober 2024, 12:00. Voor projecten die tussen 1 januari en 31 augustus 2025 van start gaan.

* m.u.v. DiscoverEU - daar is de deadline voor projecten die tussen 1 maart en 31 augustus 2025 van start gaan.

In het onderstaande kopje lees je welke actielijnen onder Key Action 1 en Key Action 2 vallen.

Budget

Het beschikbare budget voor de verschillende actielijnen van Erasmus+ Jeugd ronde 2024-3* is:

  • Jongerenuitwisselingen (Key Action 1): € 523.647,-**
  • Mobiliteitsprojecten voor jongerenwerkers (Key Action 1): € 958.536,-**
  • Jongerenparticipatie (Key Action 1): € 403.110,-**
  • DiscoverEU Inclusie (Key Action 1): € 98.684,-***
  • Kleinschalige Partnerschappen (Key Action 2): € 353.555,-
  • Samenwerkingspartnerschappen (Key Action 2):  € 1.978.448,-

* Eventuele wijzigingen of rekenfouten voorbehouden.

Ronde 2024-3: budget voor 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma'

** Maximaal 25% van het totale budget van 2024 voor Mobiliteit (Key Action 1) was beschikbaar voor aanvragen met 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma'. Voor aankomende ronde 2024-3 is hiervan € 529.315,- beschikbaar voor Jongerenuitwisselingen en Mobiliteitsprojecten voor jongerenwerkers, en € 184.674,- voor Jongerenparticipatie.  Neem contact met ons op bij vragen.
*** Meer informatie over deze nieuwe subsidielijn is te vinden op deze pagina.

Toekenning: diversiteitscriterium

Het toekennen van budget voor subsidieaanvragen gebeurt op basis van de criteria zoals opgenomen in het bericht over het totale beschikbare budget. Bij meer kwalitatief goede aanvragen dan beschikbaar budget zullen ook in ronde 2024-3 de aanvullende criteria zoals beschreven onder het kopje 'diversiteit' gelden.

Andere nieuwe, belangrijke aanvullende criteria

Om diversiteit te stimuleren zijn er voor 2024 verschillende nieuwe criteria in de Programmagids opgenomen die we graag nog even extra onder de aandacht willen brengen:

  • Key Action 1: Mobiliteit: bij Key Action 1 (Erasmus+ Jeugd) kan dezelfde organisatie (één OID) als aanvrager of partner niet bij meer dan vijf (5) aanvragen per deadline binnen een aparte actielijn betrokken zijn.
  • Kleinschalige Partnerschappen: Een organisatie kan maar 1 aanvraag per deadline indienen; In totaal kan dezelfde organisatie (één OID) als aanvrager of partner betrokken zijn bij niet meer dan tien (10) aanvragen in het totaal per deadline (dit betreft het totaal over alle sectoren).
  • Samenwerkingspartnerschappen: Voor aanvragen die worden ingediend bij Nationale Agentschappen op het gebied van schoolonderwijs,  beroepsonderwijs  en  -opleiding,  volwasseneneducatie  en  jeugdzaken, kan dezelfde organisatie (één OID) als aanvrager of als partner betrokken zijn bij niet meer dan tien aanvragen in het totaal per deadline (dit betreft het totaal over alle sectoren).
  • Tevens geldt voor Samenwerkingspartnerschappen dat vanaf 2024 een project minimaal 70 punten moet scoren om toegekend te worden.

Aanvullend daarop houden wij ook in 2024 tevens de richtlijn aan dat er - bij meer kwalitatief goede aanvragen dan beschikbaar budget -   binnen alle subsidielijnen per deadline maximaal één project per organisatie wordt toegekend.  

Prioriteiten

In de programmaperiode Erasmus+ 2021-2027 ligt de focus op prioriteiten als het stimuleren van inclusie, jongerenparticipatie, duurzaamheid en digitalisering. Deze prioriteiten worden meegenomen tijdens de beoordeling van subsidieaanvragen. Bekijk dus goed in de Programmagids wat belangrijke doelstellingen en prioriteiten zijn van de subsidielijn, waarvoor jij een aanvraag wilt indienen. Meer informatie over de prioriteiten van Erasmus+ Jeugd vind je op deze pagina.

Hulplijnen

Om je te ondersteunen bij jouw subsidieaanvraag bieden we weer de mogelijkheid om een adviesgesprek aan te vragen of feedback te krijgen op jouw voorstel (tot drie weken voor de deadline). Op deze pagina lees je hoe jij dat doet. Daarnaast worden er voor verschillende subsidielijnen informatiebijeenkomsten georganiseerd. Check voor de data de agenda op onze website.

Subsidie aanvragen voor Erasmus+ Sport of Europees Vrijwilligerswerk? Bekijk dit nieuwsbericht over Sport en op deze website (Europees Vrijwilligerswerk) voor de budgetten, verdelingen en deadlines binnen deze subsidieprogramma's.