Skip naar content

Routekaart naar actieve betrokkenheid: inclusie en diversiteit in Erasmus+

Voorzijde van de gids voor inclusiviteit en diversiteit

Bekijk de TCA-agenda voor onderwijs & training

En meld je aan voor TCA's in Nederland of over de grens.

TCA-agenda voor jeugd

Meld je aan voor trainingen in Nederland of over de grens!

Nieuw: een gids om projecten inclusiever en diverser te maken!

Hoe maak je Erasmus+ projecten inclusiever en diverser, zodat iedereen kan profiteren van de mogelijkheden die het programma biedt? Onlangs is een gids ontwikkeld om mensen met minder kansen actiever te betrekken in alle fasen van Erasmus+ projecten. Deze gids biedt voor elke projectfase tips.

Alle sectoren

Uitkomst van een Training and Cooperation Activity (TCA)

De gids is een resultaat van de TCA “Embrace inclusion and diversity in your Erasmus+ projects!”. Deze internationale bijeenkomst vond vorig jaar plaats in Zagreb, Kroatië, en is onderdeel van de gelijknamige Long-term Activity (LTA). 54 deelnemers deden in Kroatië mee aan allerlei groepsdiscussies, wat leidde tot een eerste schets van deze gids. In eerste instantie is de gids gericht op onderwijsprojecten, maar hij is ook breder toepasbaar.

Meer handige resultaten uit TCA’s 

TCA’s geven de mogelijkheid om bepaalde thema’s te bespreken met professionals uit andere landen. Vaak heeft ieder land zijn eigen aanpak. Voor deelnemers is het heel waardevol om die verschillen te ervaren. Het is daarnaast een mooie manier om je netwerk in Europa uit te breiden en partners te vinden voor een volgend project. Ook als je nog nooit een TCA hebt bezocht, kun je profiteren van de uitkomsten. Zo is op het SALTO-platform al een enorme lijst met resultaten te vinden. 

Wil je zelf ook deelnemen aan een TCA? 

Houd dan de TCA-agenda op onze website in de gaten. Regelmatig worden hier nieuwe evenementen aan toegevoegd, zowel in Nederland als in het buitenland.