Skip naar content

Nieuwe e-learning over hoe je samen met jongeren een jongerenuitwisseling opzet!

In een jongerenuitwisselingsproject staan jongeren centraal. Maar hoe zet je het project zo op, dat jongeren van begin tot eind betrokken zijn? Die vraag kregen we regelmatig binnen. De e-learning: ‘Hoe zet ik samen met jongeren een jongerenuitwisseling op?’ is speciaal ontworpen voor jongerenwerkers die samen met jongeren een uitwisseling willen opzetten.

Jeugd & jongerenwerk

De e-learning is bedoeld voor jongerenwerkers die nog geen ervaring hebben met het opzetten van een jongerenuitwisseling, maar zeker ook interessant voor jongerenwerkers die al wel ervaring hebben. Door het volgen van de e-learning doorloop je bewust de belangrijkste stappen op weg naar de subsidieaanvraag en hoe je dit samen met de jongeren, goed kunt aanpakken.  

Deze gratis e-learning neemt je mee van het allereerste idee tot de uitvoering. Je leert over de basiselementen van jongerenuitwisseling, het samenstellen van de groep jongeren en hoe je met een (Europese)partner wilt samenwerken. En vooral, hoe je dat sámen met je jongeren doet. Elk onderdeel heeft dezelfde opbouw; een introductie, inspiratie en handige links. Ook krijg je verschillende activiteiten ter inspiratie die je makkelijk zelf kunt gebruiken. De e-learning is zo opgebouwd dat je zelf je route kunt bepalen en specifieke onderdelen waar je meer over wilt weten kunt opzoeken. 

e-learning jongerenuitwisseling

Kwalitatieve jongerenuitwisselingsprojecten 

De e-learning is ontwikkeld in opdracht van Erasmus+ Jeugd om jongerenwerkers een eerste handvat te bieden bij het opzetten van een kwalitatief goede jongerenuitwisseling. Daarnaast helpt het je om goed na te denken over wat je nou écht met het project wilt bereiken. Je wordt geïnspireerd aan de hand van video's, werkvormen, activiteiten en leest tips en ervaringen uit de praktijk. Ook ervaar je welke onderdelen, zoals bijvoorbeeld niet-formeel leren, inclusie en intercultureel uitwisselen, belangrijk zijn en waar de subsidieaanvraag op beoordeeld kan worden.  

Doe de e-learning en win het kaartspel Openhartig Wereldwijd! 

Ben jij een jongere of jongerenwerker en wil je weten hoe je een jongerenuitwisseling moet opzetten? Weet je niet waar je moet beginnen of wil je juist weten hoe je jongeren meer en beter bij jouw project kunt betrekken? Volg dan alle stappen van de nieuwe e-learning en vul dit formulier in. Je maakt dan kans op het kaartspel Openhartig Wereldwijd. Openhartig Wereldwijd bevat meer dan 100 vragen om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen! Meedoen is mogelijk tot en met 31 oktober 2024. Onder alle inzendingen verloten we 10 kaartspellen. De actievoorwaarden vind je hier 

Kaartspel Openhartigheid

Meer weten of vragen over de e-learning? 

Mandy Evers en Esther Schelvis (jongerenuitwisselingen@nji.nl) kunnen je alles vertellen over de e-learning en over de subsidielijn Jongerenuitwisselingen!