Skip naar content

Resultaten van de Erasmus Mundus Calls 2024 bekend

De resultaten van Call 2024 Erasmus Mundus Joint Masters en de Erasmus Mundus Design Masters zijn bekendgemaakt door de Europese Commissie. De evaluatiecommissie heeft in totaal 84 aanvragen aanbevolen voor financiering.

Hoger onderwijs

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM)

Voor Erasmus Mundus Joint Masters zijn 34 van de 140 ingediende aanvragen geselecteerd voor financiering. Nederland is betrokken geweest bij de aanvragen van 37 projecten waarvan er 13 geselecteerd zijn. 24 Nederlandse onderwijsinstellingen en andere organisaties doen mee aan de geselecteerde projecten. Bij twee selecteerde projecten zijn Nederlandse instellingen, Erasmus Universiteit Rotterdam en Rijksuniversiteit Groningen, de coördinator.

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM)

Voor Erasmus Mundus Design Measures zijn 50 van de 177 aanvragen geselecteerd voor financiering. Vanuit Nederland is één aanvraag ingediend, die ook geselecteerd is voor financiering. De Rijksuniversiteit Groningen is de coördinator van dit project.

Over Erasmus Mundus

Binnen de centrale actie Erasmus Mundus zijn twee soorten projecten mogelijk:

  • Erasmus Mundus Joint Masters: Een prestigieus transnationaal studieprogramma voor alle vakgebieden, dat wereldwijd beurzen aanbiedt voor excellente studenten. Het gaat om een gezamenlijk ontwikkeld masterprogramma van uitstekende kwaliteit, aangeboden door een consortium van minimaal drie hoger onderwijsinstellingen.
  • Erasmus Mundus Design Measures: Bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe, geïntegreerde transnationale masterprogramma’s op hoog niveau (EMJM’s) aan te moedigen.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze centrale actie.