Skip naar content

Studenten Lentiz | LIFE College in de internationale media

Erasmus+ draagt bij aan internationalisering in het mbo. Ook de Lentiz Onderwijsgroep maakt gebruik van het programma Erasmus+ om internationaliseringsdoelen te verwezenlijken. Soms leidt een dergelijke reis tot wel heel bijzondere ervaringen, voor zowel studenten als begeleidende docenten.

Middelbaar beroepsonderwijs

Mbo-studenten Catering niveau 2: twee weken op uitwisseling in Turkije

Op 1 februari 2020 (nog net voor de wereldwijde coronacrisis) vertrok een groep van zeven studenten en twee docenten van het Lentiz | LIFE college uit Schiedam voor twee weken naar Izmit, de hoofdstad van de provincie Kocaeli, in Turkije.

De studenten van de mbo-opleiding Catering (niveau 2) hebben gedurende die twee weken ervaring opgedaan met werkzaamheden in de voedingsbranche in een ander land, maar ook met werken en communiceren met mensen in een andere taal en met een andere cultuur. De studenten hebben onder andere stagegelopen bij Maide Kafe & Restoran, onderdeel van de gemeentelijke organisatie Antikkapi.

Meermalen het nieuws gehaald

De aanwezigheid van de Nederlandse studenten in Turkije bleef niet onopgemerkt. De lokale media waren zo enthousiast, dat meerdere plaatselijke kranten een artikel hebben geplaatst over de uitwisseling van de studenten van het Lentiz | LIFE college in Turkije. Daarnaast heeft de Turkse tv-zender TRT een live uitzending gemaakt over de Nederlandse studenten in het programma Günaydin haftasonu, en is het item verschenen tijdens het avondjournaal van TRT.

De nieuwe verworven internationale bekendheid van de studenten bleef uiteraard ook in eigen land niet onopgemerkt. Zo wijdde Schiedam24.nl een artikel aan de artikelen over de uitwisseling in de Turkse lokale media.

Foto_Krant_Catering_Turkije.jpg
Foto_Krant_Catering_Turkije_2.jpg

Yvonne Lankwarden-van der Valk, beleidsmedewerker MBO Stafbureau bij Lentiz Onderwijsgroep: "Het is mooi om te zien wat een internationale reis kan opleveren en betekenen voor zowel de bezoekende als ontvangende deelnemers. Dit blijkt ook uit de interviews die zijn gegeven aan de lokale Turkse media. Alle betrokken partijen benadrukken dat deze ervaring voor herinneringen heeft gezorgd die nooit meer vergeten zullen worden!"

Het is mooi om te zien wat een internationale reis kan opleveren en betekenen voor alle deelnemers. Alle betrokken partijen benadrukken dat deze ervaring voor herinneringen heeft gezorgd die nooit meer vergeten zullen worden! Yvonne Lankwarden-van der Valk, beleidsmedewerker MBO Stafbureau bij Lentiz Onderwijsgroep