Skip naar content

Succesvolle Europese uitwisseling over toekomst van het jongerenwerk

Een grote Nederlandse delegatie heeft deelgenomen aan de derde editie van de European Academy on Youth Work (EAYW). De EAYW is een tweejaarlijkse Europese bijeenkomst over innovatie in het jongerenwerk.

Jeugd & jongerenwerk

Het Nederlandse agentschap van Erasmus+ Jeugd is een van de partners in dit Europese samenwerkingsverband. Namens het Nationaal Agentschap begeleidde Mark Snijder een groep van acht professionals van verschillende jongerenwerkorganisaties.

Tijdens deze derde editie van de EAYW stond de toekomst van het jongerenwerk centraal. De uitkomsten van een Europees onderzoek naar Futures of Youth Work zijn gedeeld, en diverse innovatieve praktijken en aanpakken werden gepresenteerd.

Het Europese Futures of Youth Work-onderzoek geeft interessante inzichten in trends en ontwikkelingen in de samenleving en het jongerenwerk, die ook voor het jongerenwerk in Nederland relevant zijn. Erasmus+ Jeugd brengt deze kennis naar het Nederlandse werkveld en stimuleert de onderlinge gesprekken tussen bijvoorbeeld jongerenwerkorganisaties en gemeenten over de toekomst van het jongerenwerk. Meer informatie over dit onderzoek kun je terugzien en -luisteren via de online presentatie van het onderzoek en in deze PPT-presentatie.

In deze blog van Dilly Timmer (Sociaal Werk Nederland) lees je meer over de bevindingen van de Nederlandse delegatie. Ook kun je de inspirerende LinkedIn-posts van Andrés Koorndijk (Movactor), Bart Lonterman (R-Newt), Henrike Hofstede (Stichting Jong in de buurt), Dilly Timmer (Sociaal Werk Nederland) en Mark Snijder bekijken. 

Meer weten?

Mireille Unger kan je er alles over vertellen