Skip naar content
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd vlaggetjes

Terugblik | Netwerkevent Erasmus+ Jeugd | 12 september 2024

Het netwerkevent ‘(on)gewoon het verschil maken’ van Erasmus+ Jeugd zit er alweer op! Het was een inspirerende, leerzame én gezellige middag bij Antropia. De middag stond in het teken van netwerken, uitwisselen en interactieve workshops.

Jeugd & jongerenwerk

(On)gewoon het verschil maken

Voor de meeste deelnemers aan het netwerkevent is het heel ‘gewoon’ om zich in te zetten voor jongeren en impact te maken. Maar voor veel mensen buiten deze bubbel is dat helemaal niet zo gewoon. Tijdens deze middag stonden we stil bij wat er nodig is om (nog meer) het verschil te maken. Voor jongeren, voor onszelf en voor de maatschappij.

Interactief programma

Ook het programma was ongewoon: de deelnemers konden zelf hun middag indelen. Er waren onder andere verschillende workshops te volgen. Baud Vandenbemden deelde zijn kennis over hoe je taal kunt inzetten om het gedrag van jongeren positief te veranderen. Met de workshop van Jeroen Voorhaar konden deelnemers hun stakeholders duidelijker in beeld krijgen. Bij het vissenkomgesprek, begeleid door Floris Muller, gingen deelnemers in gesprek met jongeren en met elkaar om te onderzoeken wat het is om ‘het verschil te maken’.

Daarnaast waren er presentaties te volgen. Programma-adviseurs Irja de Heij en Georgette Veerhuis vertelden over de vele subsidiemogelijkheden binnen Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps en de gezamenlijke kansen en uitdagingen. Organisaties Don Bosco Assel en Tur Cos Ta Posibel gaven presentaties uit de praktijk.

Verder was er veel mogelijkheid om te netwerken en vragen te stellen. Wendy Broos nam deelnemers mee op een inspirerende Walk & Talk op het landgoed, medewerkers van het Nationaal Agentschap stonden paraat voor vragen en tijdens de lunch en borrel konden deelnemers hun ervaringen met elkaar delen.

Veel dank aan alle aanwezigen voor de mooie dag!

Netwerkevent Erasmus+ Jeugd Hoofd NA aan het woord
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd opening
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd opening
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd walk&talk
Workshop netwerkevent
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd afsluiting
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd netwerken in de pauze
Netwerkevent Erasmus+ Jeugd netwerken in de pauze