Skip naar content

Alumni over hun ervaring met Erasmus Mundus

Erasmus Mundus is al twintig jaar een succesvol onderdeel van het subsidieprogramma Erasmus+. Uit een rapport van de Europese Commissie (mei 2024) blijkt het een impactvolle actie. Wij spraken alumni van diverse Erasmus Mundus masterprogramma’s en vroegen hen wat Erasmus Mundus zo bijzonder maakt.

Hoger onderwijs

Erasmus Mundus verenigt wereldwijd talent

Volgens Rishika Gupta, alumna van de master Big Data Management and Analytics, bracht haar masterprogramma wereldwijde talenten samen om baanbrekende aspecten van big data te verkennen. Dit bevorderde de samenwerking en innovatie binnen een snel evoluerend veld.   

Razy Aman Eddine, alumnus van de master International Law of Global Security, Peace and Development, sluit daarbij aan: “Wat mijn Erasmus Mundus-ervaring echt bijzonder maakte, was het zien van zowel mijn persoonlijke groei als die van mijn collega’s terwijl we ons samen aanpasten, leerden en bloeiden in een rijk gevarieerde en multiculturele omgeving.”

Amina Bašić, alumna van de European Master in Public Health, noemt haar Erasmus Mundus ervaring cruciaal voor haar professionele en persoonlijke ontwikkeling. “Het programma bood me een unieke kans om samen te werken met geweldige collega’s met verschillende achtergronden. De interactie met experts verrijkte mijn begrip van gezondheidsuitdagingen in heel Europa. Het heeft niet alleen mijn academische perspectieven verbreed, maar heeft ook mijn carrière aanzienlijk vooruitgeholpen door praktische inzichten en waardevolle internationale connecties.” 

Persoonlijke groei door de unieke opzet van de masterprogramma’s

Niet alleen het bij elkaar brengen van studenten over de hele wereld maakt Erasmus Mundus zo succesvol. Ook de unieke opzet van de programma’s maakt het ware ‘programma’s van excellentie’. 

Anna San Llorente i Capdevila, alumna van de master Groundwater and Global Change, legt uit dat je als Erasmus Mundus student verschillende  onderwijsstijlen binnen Europa kunt ervaren. “Dit is zeer waardevol voor de academische ontwikkeling en brengt grote voordelen mee naar de werkende wereld. Erasmus Mundus studenten ontwikkelen tijdens de master veel interpersoonlijke vaardigheden die niet je niet via een normaal masterprogramma ontwikkeld.”

Ook Aida Valls, alumna van de European Master in Public Health, is lovend over de opzet. “De unieke inhoud, samen met de probleemgebaseerde leerbenadering en de diverse, multiculturele omgeving, gaven me de belangrijkste vaardigheden die ik nodig had om mijn weg te vinden in de professionele wereld.”

Syed Abrar Ahmed, alumnus van de European Master in Public Health, ervaarde zijn master als transformerend. “Het heeft me niet alleen een opleiding van wereldklasse geboden, maar ook de kans om mezelf onder te dompelen in een levendige, multiculturele gemeenschap. De ervaring heeft mijn academische reis verrijkt en levenslange grensoverschrijdende connecties bevorderd.”

Wil je studenten ook impactvolle masterprogramma’s bieden?

Kijk dan naar de mogelijkheden om binnen jouw instelling een Erasmus Mundus master aan te bieden. Op onze website vind je meer informatie over deze actie.