Skip naar content
EU-gebouw

Centrale acties

Wist je dat er nog meer subsidiemogelijkheden van Erasmus+ voor het onderwijs en de jeugdsector zijn? Hiervoor loopt de subsidieaanvraag via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Een gids met voorbeelden over samenwerkingsprojecten met Afrika

Hoe kun je als onderwijsinstelling subsidie van Erasmus+ gebruiken in Afrika ter voorbereiding op de digitale transitie? Hoe zorg je ervoor dat dat het volledige potentieel van digitale technologie en techniek benut wordt om onderwijs in Afrika te stimuleren? De Europese Commissie heeft een publicatie uitgegeven die je hierbij kan helpen.

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Een korte intro en heel veel voorbeelden 

De publicatie gaat eerst kort in op de internationale dimensie, de subsidiemogelijkheden van Erasmus+ in sub-Sahara Afrika en de gekozen focus: Digitaal in onderwijs. Daarna volgen 31 projectvoorbeelden voor drie centrale acties uit het programma Erasmus+. 

  • Capacity Building in Higher Education  
  • Capacity Building in Vocational Education and Training (VET) 
  • Virtual Exchanges in Higher Education and Youth.  

Wil je samenwerken met partijen uit Sub-Sahara Afrika? 

Haal inspiratie uit het document en kijk wat voor projectaanvragen subsidie van Erasmus+ toegewezen hebben gekregen.  

Begin op tijd met je aanvraag! 

Goed om in het achterhoofd te houden: dit jaar waren de aanvraagdeadlines voor Capacity Building in Higher Education en Capacity Building in VET in februari. De deadline voor de Virtual Exchanges was in april. Zodra de informatie over Call 2025 bekend wordt, delen wij die op onze website. Lees in de tussentijd alvast meer over de verschillende acties.