Skip naar content

Vernieuwde publicatie met praktische richtlijnen voor internationale samenwerking

Werk jij in het onderwijs of in een organisatie die zich inzet voor volwasseneneducatie? En wil je meer weten over de mogelijkheden van internationalisering? Bekijk dan de vernieuwde publicatie ‘Go international - A practical guide for the internationalisation of schools, VET and adult education providers.’ In deze gids staan praktische richtlijnen voor de strategische planning van de internationale samenwerkingen van jouw organisatie.

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Volwasseneneducatie

De gids helpt je bij het definiëren van de rol die internationalisering speelt in de ontwikkeling van onderwijssystemen. Ook vind je praktische tips voor de strategische planning van internationale activiteiten. Deze gids is bedoeld voor managementteams, docenten, opleiders en medewerkers van (onderwijs) organisaties die betrokken zijn bij internationale samenwerking. De Europese Commissie heeft de publicatie gemaakt, in samenwerking met de Finse, Deense, Nederlandse, Hongaarse en Duitse Nationaal Agentschappen.

Internationaliseringsstrategie zorgt voor grotere impact

Veel organisaties in Europa zien het belang en de voordelen van internationalisering in. Ook hebben zij vaak een aanpak ontwikkeld om internationale activiteiten te ondernemen. Toch blijft het een uitdaging om ook echt een strategie hiervoor te ontwikkelen. Terwijl de impact en voordelen van internationale samenwerking groter zijn als er wel een strategie is. De publicatie helpt je bij het ontwikkelen hiervan.

Wat levert deze gids je op?

Met behulp van deze publicatie krijg je inzicht en kennis in de algemene waarde van strategische planning en strategiestructuren. Ook leer je welke volgende je kunt zetten om een strategie te ontwikkelen die past bij jouw organisatie. Daarnaast leer je meer over hoe je resultaten kunt meten.

Download de gids

Wil jij aan de slag met de internationaliseringsstrategie voor jouw organisatie? Download dan de publicatie.