Aanvragen
jeugd & jongerenwerk
Subsidie aanvragen bij Erasmus+
Heb je een idee voor een project? En wil je daarvoor subsidie aanvragen bij Erasmus+ Jeugd? Dan helpt dit stappenplan je! Ontdek bijvoorbeeld hoe je van jouw idee een projectvoorstel van hoge kwaliteit kunt maken. Maar ook hoe je met dit project maximale impact kunt behalen. En hoe je je subsidieaanvraag het best kunt indienen.
- Bedenk samen met je partners en toekomstige deelnemers wat jullie met het project willen bereiken. Zet dit duidelijk op papier.
- Zorg dat jullie project voldoet aan de prioriteiten en doelstellingen van Erasmus+ Jeugd.
- Doe inspiratie op bij ’Inspiratie en resultaten’.
- Check bij ‘Mogelijkheden’ welke subsidiemogelijkheid aansluit bij je projectidee. Twijfel of vragen? Neem vooral contact op met erasmusplus@nji.nl. Onze programma-adviseurs helpen je graag verder.
- Voor elke subsidiemogelijkheid (‘subsidielijn’) van Erasmus+ Jeugd gelden eigen voorwaarden. Daar moet je aan voldoen om subsidie te kunnen krijgen. Je vindt de voorwaarden in onze Programmagids. Bekijk ook eens deze pagina’s:
- Voor elke subsidiemogelijkheid gelden ook deadlines en budgetten. Houd die goed in de gaten tijdens het maken van je projectvoorstel!
Zorg ervoor dat je weet:
- wie de doelgroep van je project is;
- aan welke ontwikkeling of verandering voor deze groep je project gaat bijdragen;
- hoe je deze impact zo groot mogelijk gaat maken.
Om hierachter te komen, kun je de Impacttool van Erasmus+ gebruiken.
Naar de Impacttool Minder informatieJe kunt op verschillende manieren hulp van ons krijgen bij het maken van je projectvoorstel. Gebruik bijvoorbeeld de volgende ‘hulplijnen’:
- Publicaties. Hier kun je alvast ontdekken hoe je je project correct moet uitvoeren. Daar kun je in de uitwerking van je projectidee alvast rekening mee houden.
- Trainingen. Hier kun je inspiratie vinden in een van de trainingen, conferenties, seminars, studiebezoeken en partnership building activities.
- Contactmomenten. Hier zie je wanneer er spreekuren en andere contactmomenten zijn om tips en tricks te krijgen bij het schrijven van een aanvraag.
- Subsidiedocumenten. Hier vind je documenten die je kunnen helpen om een correcte subsidieaanvraag op te stellen.
- Overige hulplijnen. Hier zie je onder meer hoe je een adviesgesprek over je subsidieaanvraag krijgt. Ook vind je handleidingen en voorbeelden voor je aanvraag.
Heb je vragen over een subsidielijn binnen Erasmus+ Jeugd? Neem op tijd contact met ons op voor advies of feedback! Wij denken graag mee over je plannen en hoe deze te vertalen naar een subsidieaanvraag.
Zo werkt het
Loop je rond met een idee voor een project? Wil je met ons sparren over je idee? Dan kunnen we een online adviesgesprek inplannen om je idee te bespreken. Concrete vragen kunnen we ook per mail beantwoorden. Kijk op de pagina van de betreffende subsidielijn wie de contactpersoon is en neem direct contact op met de betrokken programma-adviseur. Stuur een mail en beschrijf daarin kort je plan of je vraag. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Ben je tevreden met je subsidieaanvraag? Stuur deze dan naar ons op! Bij de ‘Technische instructie’ lees je hoe je de aanvraag online indient.
Minder informatie