Onderwijs over elektrische mobiliteit stopt niet bij de landsgrenzen
Het project van Erasmus+ 'European e-Transport Network for VET' (ETN4VET), waarbij 14 Europese projectpartners uit 11 landen betrokken zijn, laat op indrukwekkende wijze zien hoe samenwerking kan werken. Vakdocenten uit Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië ontmoetten elkaar afgelopen september in Gera (Duitsland) om hun ‘best practises’ uit te wisselen en hun netwerk te versterken voor verdere uitwisseling.
De Handwerkskammer für Ostthüringen organiseerde dit driedaagse study- en netwerkevenement in Gera in nauwe samenwerking met de Staatliche Berufsbildende Schule (SBBS) Technik.
Tijdens dit evenement presenteerden en demonstreerden de scholen uit Gera en BBS-Syke (Nedersaksen, Duitsland) hun onderwijskundige methoden en inhoud van het onderwijs voor auto technisch docenten op het gebied van elektrische en hybride voertuigtechnologie. De deelnemers kregen – uiteraard – de kans om te ervaren, discussiëren en evalueren wat er gepresenteerd werd.
Up-to-date houden van de opleiding
Een ander belangrijk item tijdens dit evenement was het bestuderen en analyseren van het netwerk van de hostorganisatie. Dit om in nauw contact te blijven met relevante organisaties, met hen de laatste ontwikkelingen te delen en op die manier de opleiding up-to-date te houden. Hiervoor zijn samen sterke en zwakke punten en kansen en aanbevelingen uitgewerkt om het netwerk en het onderwijs binnen het kader van de bestaande mogelijkheden verder te verbeteren.
Uitgenodigde sprekers van regionale bedrijven, zoals e-solutions GmbH en Electude, voorzagen de deelnemers van zowel informatieve als praktijkgerichte kennis en presenteerden hun technische ontwikkelingen en aanbod op het gebied van elektrische mobiliteit. Een excursie naar FRAMO GmbH, waar vrachtwagens worden omgebouwd naar elektrische aandrijving, gaf de docenten een interessant inzicht op het gebied van emissievrije aandrijftechnologie.
Inzien van projectresultaten
De projectresultaten worden continu op een online platform beschikbaar gesteld aan alle direct betrokkenen maar ook aan geïnteresseerden. Als je geïnteresseerd bent in toegang tot dit platform, neem dan contact op met d.vanwieren@aventus.nl.